Внесоха жалба срещу йеховисти, опитали да унищожат подписка в Гоце Делчев

Ангел Терзиев стана жертва на агресивните чужденци, снимки: infomreja.bg
Първа жалба депозира днес в РУП-Гоце Делчев Инициативният комитет, който стартира вчера подписка срещу дейността на вероизповеданието „Свидетелите на Йехова". 
 
Сигналът бе внесен от председателката Кристина Попова, след като младежи, стоящи на пункт за събиране на подписи, се оплакали, че са нападнати и заплашени от мъж и жена, говорещи развален български език, които направили опит да скъсат подписката.
 
Уплашен от агресивното поведение на чужденците е  17-годишният Ангел Терзиев от Гоце Делчев, който едва измъкнал и спасил по време на схватката от ръцете на нападателите подписката.
 
Непълнолетното момче е дало показания в РУП-Гоце Делчев и разказало за случилото се в отдела за Закрила на детето.
Ангел разказал, че стоял при приятели при масичката, на която се събирали подписите при Попската градинка, за да помага, когато чужденците влезли в словесна разпра с тях и посегнали да унищожат подписката както и да ги изгонят от мястото, където я събират.
 
Младежът обяснил пред социалните работници, че се присъединил да помага в инициативата след разрешение от родителите си. 
 
Пред репортерите двамата чужденци вчера се представиха, че са от Дания, а днес пред събиращите подписи младежи заявили, че са канадци. Оказало се обаче, че това са същите мъж и жена, които в пазарните дни раздават листовки на общинския пазар в Гоце Делчев, а през останалите дни обикалят кварталите от къща на къща, за да канят възрастни, болни и самотни хора да присъстват на религиозните им лекции в наетото от тях помещение на ул. "Паул Ленц". Те са били разпознати от потърпевшите младежи.
 
Както ИНФОМРЕЖА съобщи, в Гоце Делчев стартира подписка за прекратяване на дейността на заселилите се в града последователи на Йехова.
 
Неврокопският митрополит Серафим е разрешил също подписки да се поставят и във всека църква на територията на общината. Отделно от това свещениците ще провеждат ежедневно разяснителна дейност сред миряните за дейността на религиозната организация и  опасното нашествие в региона. 
 
Да се извърши пълна проверка от органите на реда дали дейността на чужденците в Гоце Делчев и тяхното пребиваване  в града са законни, ще настояват младежите от Инициативния комитет.
 
Ангел Терзиев стана жертва на агресивните чужденци, снимки: infomreja.bg
Ангел Терзиев стана жертва на агресивните чужденци, снимки: infomreja.bg
Ангел Терзиев стана жертва на агресивните чужденци, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Haha00:03 - 28.08.2014
Koiti plue po grupata e iasno znachi kopat ot zloba ili sa ot iehova pomiqri mama vi da eba mrasna mestoto vi e dalec ot bg
Yyyyyy22:38 - 27.08.2014
Bravo grupata edin dva tashaka pishat gluposti ne se pritesniavaite grada e s vas i po podpisite sami vijdate mnogo sme silni sme
Тангаля21:53 - 27.08.2014
Ей помиярче друсай се там и помни че ще си останеш един наркоман до вчера му правеше минети на бълхата а днес го плюеш е да момчето работи не кат теб женати в казиното бачка а ти само се друсаш глупак да знае се кой си споко службите работят айде оди тормози хората с помияра си питбул и паси на таткоти козите инак си загубен
Аз21:47 - 27.08.2014
Ей помияри за Бълхата ок но за Кристина ставате смешни и прозрачни момичето е страхотен човек и направи толко за тоя град че няма на каде а тия коментари показват колко сте слаби и завистливи е умрете злобари мръсни

FACEBOOK