Неврокопчани с подписка и жалби гонят „Свидетелите на Йехова” от региона

снимки: infomreja.bg
Инициативен комитет, подкрепен от ВМРО и църквата, стартира подписка в Гоце Делчев за незабавно прекратяване дейността на вероизповеданието "Свидетели на Йехова". 
 
Емисарите от Дания от няколко дни обикалят града и предлагат на бедни, самотни хора и на деца религиозни листовки, помощ, храна, пари и дърва за огрев, за да присъстват на лекциите им в наетото от тях помещение на ул. "Паул Ленц".
 
Към инициативната група се присъедиха и местната структура на ВМРО с председател Кристина Попова. Днес тя коментира, че ще настоява подписката да обхване цялата страна, за да поиска забрана дейността на сектата у нас.
 
”В редица европейски страни „Свидетели на Йехова” е обявена за забранена организация. Ще настояваме и в България това да се случи, защото в дейността й  много хора виждат реална заплаха за човешкия живот", заяви Попова. Тя допълни, че инициативната група е получила подкрепа и от Българската православна църква. Затова подписката ще бъде разпространена в християнските храмове, а свещениците ще провеждат разяснителна кампания сред миряните.
 
”Всеки ден по два пъти двама чужденци, които говорят добре български език, посещават ромския квартал. Разговарят с хората, както и с децата, като им раздават листовки, обещания за помощ, а на децата често раздават и по нещо за хапване. Родители от квартала  преди дни ги изгониха и забраниха на децата си да разговарят с тях", коментира жител на ул. "Потока" в Гоце Делчев, пожелал анонимност.
 
С двамата чужденци, които скоро са се установили в Гоце Делчев, разговаря репортерски екип под прикритие на общинския пазар, където стоят с количка-сергия, раздават листовки и създават контакти с преминаващи хора. Мъжът, който отказа да се представи, сподели, че е от Дания, учил в София и останал със съпругата си да живеят в България. Първоначално живеели в столицата, но от няколко дни се настанили в Гоце Делчев. Наели офис, в който канят местни жители да присъстват веднъж седмично на лекции, на които им говорят за вярата, спасението, Христовата любов. Твърдят, че са законно регистрирани като вероизповедание в България и че не правят нищо лошо. Определят себе си като пратеници на Христос, за да просвещават във вяра, смирение и послушание и да помагат на хората.
 
От Дирекцията по вероизповеданията също потвърдиха законната регистрация на „Свидетели на Йехова”, но обясниха, че в дирекцията получават непрекъснати оплаквания, че работят и зарибяват предимно деца и непълнолетни, което е изрично забранено чрез специален анекс към тяхната регистрация. 
 
Йеховистите са регистрирани като вероизповедание в България през 1998 година след като са осъдили държавата в Европейският съд заради отказ на регистрация. 
 
Подписки срещу дейността на "Свидетелите на Йехова" са поставени на улица „Царица Йоанна”, на така наречената Попска градинка и във всички църкви в Гоце Делчев. 
 
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

До Кристина Помашка10:36 - 26.08.2014
Кристинче докато ходеше с помак ти харесваше рязания и беше много отворена към другите религии.А от как те заряза рязания стана националистка.Признай си
Иван08:19 - 26.08.2014
Най-голяма вина имат тези продажници които са регистрирали тази секта .
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK