Свидетели ли сме на възраждането на Интер като фактор в Серия А?

Снимка: Infomreja.bg, архив

След 17 мача Интер има актив от 37 точки, 43 отбелязани гола и само 23 допуснати

Няма съмнение, че отборът на Интер е сред най-титулуваните клубове на апенините със своите 18 титли от Серия А, 7 Купи на Италия и 3 трофея от Шампионска Лига. Въпреки дългия списък от престижни трофеи, доскоро нерадзурите изпитваха затруднения в местния шампионат, като от както тима направи онзи паметен требъл с Жозе Мауриньо начело на тима през сезон 2009/2010, до изминалия сезон най-доброто постижение на отбора в калчото бе 4-то място.

Тази продължителна тенденция на незадоволителни резултати обаче приключи през изминалата кампания, когато Интер успя да завърши кампанията на 2-ро място в генералното класиране на Серия А, след страхотен успех на чужд терен над сензацията Аталанта с 2:0. Преди това нерадзурите бяха спечелили сребърните медали в калчото за последно през сезон 2010/2011, като е очевидно, че Антонио Конте определено успява да изстреля тима от Милан отново там, където е мястото на клуба, а именно в битката за титлата.

Съответно, макар че настоящата кампания започна леко колебливо за възпитаниците на Конте, те все пак подобриха своята игра и след 8-мия кръг отбора от Милано се утвърди на второто място във временното класиране. Естествено, много доброто представяне на нерадзурите през този сезон се дължат не само на отличната отборна игра, но и на много доброто включване на някои конкретни футболисти през този сезон, като Ахрах Хакими и Ромелу Лукаку. Но все пак, именно сплотената и тактически много разумна игра на отбора поставя Интер сред фаворитите в калчото този сезон.

Затова надали би било изненада за някой, че ако погледнем конкретните футболни залагания за шампион на Серия А през сезон 2020/2021 ще видим, че след 17 изиграни мача именно тима на Интер е главен фаворит за титлата с коефициент от 2.87. От друга страна, другите два отбора с най-добри шансове за краен успех през този сезон са Ювентус (3.25) и Милан с коефициент от 4.50. Интересно е да се отбележи, че Интер е фаворит в предварителните залагания, въпреки че нерадзурите са на 3 точки зад лидера Милан след същия брой изиграни срещи.

Всъщност, след 17 мача Интер има актив от 37 точки, 43 отбелязани гола и само 23 допуснати, което означава, че нерадзурите имат най-доброто нападения в Серия А, както и една от най-стабилните защити в шампионата. Факт, е че отбелязването на голове далече не е проблем за момчетата на Антонио Конте, имайки предвид, че отбора разполага с може би най-доброто нападателно дуо в калчото в лицето на Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинез. Двамата са вкарали общо 21 гола от всичките 43 попадения за тима в Серия А, което говори достатъчно за атакуваща мощ на тима.

Нещо, което обаче трябва да се отбележи, е че подобрението в играта на нерадзурите почти съвпада с тяхното отпадане от груповата фаза на ШЛ през този сезон. Нека не забравяме, че Интер отпадна безславно от турнира, като италианския гранд завърши своята Група B на много незавидното последното място, след отбори, като Шахьтор Донецк и Борусия Мюнхенгладбах. Именно непредвиденото отпадане от ШЛ може да се окаже големия коз за нерадзурите в Серия А.

Определено може да се каже, че Интер е сред топ фаворитите за титлата в италианския шампионат през този сезон, като предсвои да разберем дали момчетата на Антонио Конте ще успеят да се преборят със своите основни конкуренти в калчото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK