Възпитаници на кюстендилската езикова гимназия се подготвят за "Евроскола" в Страсбург

Снимки: личен архив

Oтбор в състав Виктория Стоилова, Антонина Тончева, Антонио Георгиев, Ан Никол Войнска и Теодора Георгиева ще представя Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, и региона на международното състезание "Евроскола" в Страсбург, Франция.

Избрани са и учениците, които ще придружат участниците в състезанието като награда за своите отлични академични постижения в олимпиади, състезания и конкурси по различни предмети и за приноса си за издигането на престижа на училището.

Наградените с безплатно пътуване са ученици, които също така са активни участници в училищния живот на Езикова гимназия и се занимават с множество извънкласни дейности, участват в клубове и групи по проекти и други.

Възпитаниците на кюстендилската езикова гимназия, подготвяни от Мария Кирилова – учител по английски език и Петя Миленкова – учител по философия ще пътуват за Франция в началото на м. май тази година.

От 2006 година насам повече от 110 български училища и над 3 600 български младежи са били част от програма „Евроскола“ на ЕП. Това уникално събитие дава възможност на участниците да научат повече за европейската интеграция, като сами се превърнат в част от нея.

Ученици и учители от 28-те държави членки се превъплъщават в членове на ЕП /евродепутати/ за един ден в сградите на ЕП в Страсбург.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK