Световното се отбелязва със специална пощенска марка

Снимка: webcafe

В деня на официалното откриване на Световното първенство по футбол – Русия 2018, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски пусна в употреба тематично пощенско-филателно издание.

Една от първите марки на тема „Футбол“ е издадена в България още през 1931 г. в серията „Първа Балканиада”, каза по време на церемонията заместник-министърът. Той припомни, че през 1962 г., е отпечатана марка за световното първенство в Чили, когато е и първото българско участие на световните финали. По думите на Димитър Геновски, за българските колекционери най-ценни са марките и блоковете за онези световни първенства, където нашият национален отбор присъства на финалите. Такъв пример е филателният блок „България с бронзови медали” за представянето ни на световното първенство в САЩ през лятото на 1994 г.

Изданието на тема „Световно първенство по футбол – Русия 2018” представлява серия от две пощенски марки с номинални стойности 1,00 лв. и 2,00 лв. Художник е проф. Пламен Вълчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK