Второто издание на общинския празник на Белица с футболни турнири и богата културна програма

Снимка: Infomreja.bg

Тази година ще се състои второто издание на общинския празник на Белица под мотото „С любов и вяра в общите ценности“.

Двудневните празнични събития ще стартират на 30 август и 1 септември 2018 г. с футболни турнири и богата културна програма.

Както през миналата година, така и тази събитието ще премине с амбицията да съхрани и популяризира българската природа, фолклор и народни традиции, да представи модела на мирно съжителство на религиозно разнообразни общности, както и да стимулира туризма.

На специални щандове местни производители на млечни продукти, сладка от горски плодове, пчелен и билков мед, както и събирачи на билки и гъби отново ще имат възможност да изложат своите продукти, придобити и произведени в екологична среда.

Домакините ще представят и ще нагостят всички с известния сред кулинарите сладък и здравословен кромид-лук, както и с разнообразните видове току-що набран сух боб, от най-малкия до най-едрия. Ще бъдат изложени местни традиционни специалитети, от които всеки ще може да опита и да се наслади.

През целия празничен ден на 1 септември /събота/ до късно вечерта на открита сцена в центъра на Белица ще има музикална програма, която ще предложи феерия от багри, песни и танци от талантливи самодейни колективи от областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Търговище от Република Македония и ВИП гост изпълнители. 

Футболни отбори ще разиграят двудневен детски футболен турнир на стадиона в града. Специална туристическа програма с организирани туристически маршрути „Приятели на Белица” ще позволи на всички любители на красивата природа да се докоснат до природните и туристически забележителности в Белица.

За всички самодейни колективи, участници в културната програма, Фондация „Четири лапи“ осигурява безплатно посещение на Парка за мечки, разположен на 12 км. от Белица.

Амбицията на организаторите е от 2018 година събитието да се превръща в международно с участието и на гост изпълнители от Република Македония.

Миналата година на празника са присъствали около 2000 посетители. Тази година организаторите очакват броят на присъстващите да бъде значително завишен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK