Световноизвестен фотограф откри изложба в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Световноизвестният фотограф от Израел Пини Силук откри изложбата в Благоевград. Благоевградчани имаха възможността  да получат автографи и зададат своите въпроси към израелския талант. Фотографиите на твореца са разположени на централния площад в Благоевград и могат да се видят до края на месец май.

При визитата си Пини Силук се срещна с председателя на Общински съвет Даниела Савеклиева. Двамата обсъдиха визията за развитие на града в областта на културата, модерното изкуство и образователната система.

Силук от своя страна сподели вижданията си за това, колко са важни младите хора в екипа и се радва да види такива в Община Благоевград. За да сподели опита и техниките си, той изнесе лекция пред студенти от Югозападния университет “Неофит Рилски”, изучаващи “Режисура”, “Актьорско майсторство”, “Фотография” и “Кинематография”.

Пини Силук е роден в Netanya (Израел), но живее  и работи в Тел Авив. Завършва изображения и работи за водещи рекламни агенции в Израел като “Gitam BBDO”, “Yehoshua TBWA”, “Euro Tel Aviv”, “Glikman – Netler - Semanson” и много други.

Той ръководи и проектира създаването на кориците на водещи вестници и списания в Израел. Някои от последните изложби, които той е реализирал са „Грехът“, „Тайното изкуство“ и  „Тела“, предизвикали фурор сред публиката в страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK