Премиерът Борисов: Нито един комплект няма да се изнесе, докато не се презапасим

Снимка: Infomreja.bg

В България се произвежда плат, а фирмите ще могат да шият около 8000 костюма дневно

Само една обединена нация може да преодолее криза. Ние сме във война срещу микробите във въздуха. Няма държава в ЕС, в която да няма недостиг на консумативи. Ние започнахме да разбираме колко е важна индустрията. В Турция се молих, защото сме подвластни на договорите за доставки, които бяха отказани в цяла Европа. Изведнъж блокираха всички заводи, но за щастие в България шивашката промишленост е добре развита, обяви на извънредна среща премиерът, Бойко Борисов.

Той беше категоричен, че когато сме на 1000% сигурни, че имаме консумативи в страната ни, тогава можем да мислим за износ. В България се произвежда плат, а фирмите ще могат да шият около 8000 костюма дневно.

Имаме много добри шивачи и кроячи. Натоварили сме на макс мощностите за производство. Нито един комплект няма да се изнесе, докато не се презапасим. Досега такава криза не е позната и последиците ще бъдат чудовищни, споделят мои чуждестранни колеги. ЕК заяви подкрепа – да се преструктурират ЕС фондове, които сега действат в страната.

Но това значи, че други сфери ще спрат развитие. Интересът към нашата индустрия е огромен. Задачата на МВР е да пази хората, идващи от чужбина – от рисковите държави, обобщи още премиерът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK