Световният вицешампион по борба за мъже Кирил Милов гостува на кмета на Дупница

Снимки: Община Дупница

Трикото, с което новата звезда на българската борба Кирил Милов спечели сребърния медал на Световното първенство, получи като подарък кметът на общината инж. Методи Чимев.

21-годишният дупничанин, който врещи целия свят с успеха си, днес бе гост на инж. Чимев, заедно със своя треньор в националния отбор и легенда в този спорт Армен Назарян.

Абсолютният ни дебютант, не само, че участва невъзстановен след тежка операция, но и спечели сребърен медал в една от най-тежките категории, където България не е постигала успехи от времето на Александър Томов и Боян Радев.

"Преди 4 години, когато Кирчо бе мой гост след Европейската титла за юноши, обеща точно тук, че ще вземе медал от Световното за мъже много скоро. Удържа на думата си. Сега пред всички тук кажи каква е следващата ти цел", обърна се към госта си инж. Чимев.

"Очаквайте ме отново тук с олимпийски медал, а преди това с няколко златни отличия", категоричен бе дупничанинът.

"Това трико го приемам като символ на борбеността, на силата, на вярата в успеха и ще бъде изложено в спортната зала на града, където вече работим за обособяването на музей на спорта", обяви инж. Чимев.

"Пътуваме за турнира и аз му казвам на Кирчо. Сега ще се докоснеш до европейски шампиони, до големи имена..., но той ме прекъсна и каза: Аз няма да се докосвам до тях, а ще ги бия и ще взема медал", разказа Назарян, който не скри, че Милов е хвърлил изключително много сили в тренировките.

"Имах шанс да бия и на финала, но допуснах грешки. Ще работя, за да ги отстраня и да не се повтарят повече, защото следващия път трябва да спечеля световния финал. Не мога да не изкажа благодарност на моя първи треньор и откривател Виктор Бонев. Не веднъж е идвал у нас, за да ме убеждава, че имам качества за борбата и добре, че не се отказах. Помня първото си излизане на тепиха. Беше в Дупница, а аз бях 4-и клас. И няма да крия, че като стъпих на тепиха треперех от страх. Тогава Бонев ми каза: И той е момче като теб, няма да те изяде", с усмивка припомни първите си стъпки Милов.

Той получи плакет от кмета на Община Дупница, парична сума, както и "Историята на Дупница" с послание.

С икона на Св. Иван Рилски, инж. Чимев дари Назарян, който му върна жеста със своята автобиографична книга.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za