Кюстендилци поискаха от БСП повече държавна подкрепа за земеделието

Снимки: БСП

"Повече държавна подкрепа за земеделските производители". Този призив отправиха гражданите на Кюстендил към народните представители от ПГ на "БСП за България". Те изразиха подкрепа за изготвянето на регионални визии.

Според тях във визията за Югоизточна България, към която да влезе и Кюстендил, трябва да се наблегне на справянето с  изкупуването на местната земеделска продукция, особено от череши и ябълки, на адекватни цени. Хората обясниха, че всички консервни фабрики в региона, които основно са изкупували местната продукция, са затворени.

По думите им трябва да има държавни инвестиции за  хранително-вкусовата промишленост, с които да се възстановят поне част от тези предприятия. Като други проблеми те посочиха липсата на приватизационен контрол, неслучващата се реформа в здравеопазването, ниския размер на пенсиите, демографската криза и недоверието в регионалното и общинско управление.

Народният представител и член на ИБ на НС на БСП Валери Жаблянов заяви: "Необходима е всеобхватна икономическа и социална реформа. „Визия за България" е основа за бъдеща управленска програма на БСП. В нея са разработени основните въпроси за едно по-динамично развитие на страната, основано върху принципа на социалната справедливост и равномерното регионално развитие". По думите му предложените от левицата промени имат за цел да гарантират основните конституционни права на достъп до качествено здравеопазване и образование.

,,Огледалото на всичко, което преживяхме и преживяваме, е демографската катастрофа. Този проблем ще проектира развитието на страната в следващите 50 години", заяви народният представител от левицата проф. Георги Михайлов. По думите му, ако няма промяна, ще берем ,,горчивите плодове” от последствията, а именно изчезването на българската нация. Според него образованието, здравеопазването, вътрешната и националната сигурност са стълбовете, на които се крепи държавата и там има нужда от спешни мерки.

Депутатът от левицата Димитър Данчев посочи необходимостта от сериозни реформи в икономиката, данъчното облагане и стопанската политика. ,,Държавата трябва да си върне контрола върху важните икономически отрасли, за да се спре огромното разделение в различните райони на държавата и в доходите на населението", категоричен бе той и подчерта, че в момента 2 милиона и 400 хиляди българи получават доход до 1000 лева, а близо 35 хил. българи формират над 5 млрд. лв. от БВП  и около 8 хил. са си разпределили миналата година под формата на дивиденти над 7 млрд. лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK