Световни звезди и много емоции в третото издание на The Brava fest

Снимки: Община Благоевград

Световни и родни музикални звезди ще свирят и пеят на една сцена в рамките на третото издание на The Brava Fest. Специално за събитието в България ще пристигне легендарният английски музикант, рокендрол и блус вокалист на Юрая Хийп, Джон Лоутън.

Дни преди старта на рок фестивала The Brava fest Vol. 3, бе дадена пресконференция във връзка с програмата за дългоочаквания музикален уикенд. На срещата присъстваха заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, кметът на с. Дъбрава, Росен Георгиев, Емил Ирибозов от рок групата Black Rose и Цветомира Съботинова - представител на музикална академия “Престо” и гл.ас. д-р в ЮЗУ „Неофит Рилски“. 

"The Brava fest развива едно ново културно пространство и открива нова публика. Ще продължим да подкрепяме подобни качествени  събития и проекти, които с гордост може да носят името на града и да присъстват в общинския културен календар", каза Христина Шопова.

В рамките на 3 дни в село Дъбрава се очаква да пристигнат млади хора, почитатели на рок музиката от града, региона и страната. Кметът на село Дъбрава, Росен Георгиев, обясни, че тази година фестивалът ще започва с музикална академия „Престо“ и ще даде възможност на всички деца на Благоевград, на малки и големи, да се включат и да покажат как се пее и свири. 

От 1 до 3 септември гостите на рок фестивала на Пиринския край ще имат възможност да се докоснат до легендарния английски музикант, рокендрол и блус вокалист на Юрая Хийп, Джон Лоутън, и обичаните рок легенди Б. Т. Р., които са хедлайнерите в третото издание на фестивала.

Основен организатор на събитието тази година е Асоциация за европейско развитие на българското село. Акцентът в третото издание е популяризирането на рок музиката сред подрастващите. Именно те ще са съпътстващата изненада в The Brava fest- Volume 3. 

През трите дни участие  ще вземат местни групи, участници в Голямото рок междучасие, таланти от Музикална академия „Престо“ и рок банди от Македония и Гърция. Със специално участие във фестивала е Цонко Цонев, който ще представи своите „Кметълски истории. Катунът от Каварна".

Това са само част от изненадите в The Brava fest – Volume 3. Тази година той се реализира с финансовата подкрепа на Община Благоевград и Фондация "Америка за България".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK