И през вчерашния ден регистрираха пияни или дрогирани шофьори в Югозапада

Снимка: Infomreja.bg

Случаите са от Петрич, Банско и Микрево

В хода на извършена около 22:30 часа на 23-ти февруари в Петрич проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 18-годишен водач от града, с техническо средство е установено, че същият шофира след употреба на наркотични вещества.

Автомобилът е спрян в района на ул.“Арда“. Полицейските служители  извършили проверка и на пътуващите в него двама младежи на 17 и 18 години. У 17-годишния те намерили около 1,55 грама канабис.

Младежите са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По-рано през деня, около 16:30 часа, на ул. „Глазне“ в Банско полицейски служители на местното РУ спрели за проверка лек автомобил „Ленд Ровер“, управляван от 36-годишен мъж от София.

В автомобила те открили две топчета, съдържащи общо около 2,40 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана.

Водачът на автомобила е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

Бързо производство за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК е образувано срещу 38-годишен мъж от село Микрево, община Струмяни.

Около 21:50 часа снощи той е управлявал в селото лек автомобил „Опел Корса“ с наличие на 1,42 промила алкохол в издишания въздух.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK