Световен вицешампион за девойки по борба гостува на кмета на Дупница

снимки: Община Дупница

17-годишната Миглена Селишка - световен вицешампион за девойки по борба от приключилото преди дни първеснтво на Планетата в Сърбия (Жренянин), гостува по покана на кмета на Община Дупница - инж. Методи Чимев в неговия кабинет.

Успехът на талантливата дупничанка в един от най-старите спортове в света е без прецедент досега в историята на Дупница.

"За мен е удоволствие да бъда тук. Посвещавам този медал на семейството си преди всичко и на своите приятели, както и на всички мои съграждани", сподели видимо притеснената, но изключително лъчезарна Селишка, която се окичи със среброто в категория до 43 килограма.

"В моята категория бяхме 16 момичета. Вярвах в силите си и се надявам, че мога да взема медал. Винаги съм се гордяла, че съм дупничанка и никога не съм го крила", допълни Селишка.

"Мога само да ти пожелая още повече успехи и да надминеш Станка Златева. Искрено ти го пожелавам, както от свое име така и от името на всичките ни съграждани. Вярвам, че бъдещето е пред теб и ще вземеш злато от Световно първенство", обърна се към новото "златно" момиче на Дупница градоначалникът.

Селишка разкри, че по време на първенството в Жренянин с тях е била и самата Златева, която й е помогнала изключително много със съветите си и самото отношение към нея.

"Много ми е интересно как се запали по борбата", попита я Чимев. "Треньори бяха дошли за брат ми, ама ме взеха и мен", с усмивка разкри Селишка и получи обещание, че на следващото си голямо състезание ще бъде подкрепяна от трибуните и от инж. Чимев.

"На журито тази година за избор на "Спортист на Дупница" ще й бъде много тежко. Аз не се наемам да давам прогнози. Отдавна си коментираме идеята за кът, който да бъде отреден за "слава на спортистите" и очевидно, трябва да започнем сериозна работа в тази насока. Винаги сме се гордели с нашите спортисти, които са визитните картички на града и трябва да им отдаваме заслуженото", допълни Чимев, който подари на Селишка - медна икона на закрилника на града - Св.Иван Рилски.

 

снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK