С невероятно тържество ПМГ „Яне Сандански" в Гоце Делчев отпразнува своя патронен празник

Снимка: Infomreja.bg

Най-старото учебно заведение в Гоце Делчев ПМГ „Яне Сандански“, днес празнува своя патронен празник - 98 години от създаване на училището, което и до днес е едно от водещите и авторитетни в града, региона и областта.

„Днес освен че за нас денят е много празничен, той е и ден за равносметка на постигнатото и на това, че всеки от нас, учители и ученици, търси и намира своето място в летописа на гимназията ни“.

Това каза директорът на ПМГ - Елка Божикова, в поздравителното си въведение към празничното и мащабно тържество, с което ученици и учители празнуваха 98-годишнината от създаване на елитната гимназия. Елка Божикова припомни, че от 2018 година учебното заведение е със статут на иновативно училище, а работещите в него учители са истинските творци на новото време.

„Нашето училище създава умни и способни хора“, допълни още Божикова, с което даде старт на прекрасния празник.

Голямата сцена на Дома на културата в Гоце Делчев се оказа малка за да събере успелите ученици, които получиха своите заслужени награди и признание за положения труд и успешното представяне на гимназията и града в десетките областни, национални и международни конкурси и изяви.

145 са абитуриентите тази година, които ще отпразнуват по традиция на 24 май своето завършване на средното си образование.

Те са готови и с нетърпение очакват предизвикателството ДЗИ, след като голяма част от тях вече са преминали успешно предварителните изпити в престижни университети както в България, така и в чужбина. Равносметката в празничния ден е и че тази година випуск 2018 се гордее със своите 91 отличници, от които 7 абсолютни за целия гимназиален етап.

Наред с талантливите ученици директорът награди и добри учители, благодарение на които са постигнати добрите резултати на възпитаниците им.

С награди и признание придружени с бурни аплодисменти от залата за невероятните успехи бяха удостоени учителите Ирина Горанова, Мариана Карамитева, Карамфилка Патинова, Катерина Мангалова и Лиляна Серекова.  

„Това са само част от нашите добри учители за догодина си пожелавам тук на тази сцена да се наредят поне още двадесет учители за да получат заслужените си награди за огромния труд, който полагат нашите ученици да са емблеми на знанието и иновациите“, заяви директорката.

Тя продължи с наградите като с невероятни торти награди двата мажоретни състави на гимназията, както и „ Приятелите на музиката“ на Лили Сейрекова, които доказаха, че в ПМГ освен математика има и таланти, които са донесли златни и сребърни медали от различни певчески конкурси и надпявания, в които са се представили повече от успешно.

Черешката на тортата на празничното тържество бе невероятната постановка „Таралеж“ по Иван Радоев, която представиха невероятните артисти от училищния театрален клуб „Мечтатели“. Изиграната от тях театрална постановка остави буквално без дъх залата с професионалната си игра достойна за големи сцени.

От празничната трибуна бяха оповестени и последните постижение в ПМГ, а именно, че десетокласничката Мариела Коджебашева е допусната за участие в националния кръг на националното състезание „Европейско кенгуру“, както и това на осмокласника Иван Попов, който се оказа сред най-добрите астрономи на 21-та Национална олимпиада по астрономия, който е класиран да участва на международния подборен кръг.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Анонимен14:33 - 18.05.2018
Тези толкова талантливи учители и ученици на гимназията не знаят ли други прилагателни освен невероятен. Употребили са го в статията цели 5 пъти.
Анонимен14:32 - 18.05.2018
Тези толкова талантливи учители и ученици на гимназията не знаят ли други прилагателни освен невероятен. Употребили са го в статията цели 5 пъти в статията.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK