Светослав Малинов: Мога да печеля избори с рождената си година

снимки: Цена Желязкова, infomreja.bg

Кандидатът за президент на ДСБ Светослав Малинов каза на среща с граждани и активисти на демократите, че в Чехия биха го избрали за държавен глава само заради това, че е роден през 1968. В България обаче почти никой не знае какво е станало през тази година, особено младите, допълни песимистично Малинов.  „Аз съм от новото поколение български политици. Ние сме учили навън, но сме се върнали в България. Освен това срещу такива като мен няма какви компромати да се извадят, затова ще съм силен кандидат-президент, ако спечеля изборите на 12-и юни”, допълни той.

Срещата беше по повод предстоящите на 12-и юни първични избори на Синята коалиция. Малинов ке се състезава с кандидата на СДС, Румен Христов. Предварителният вот е отворен за всеки български гражданин с постоянна регистрация на населеното място, където би желал да гласува. Сините правят предварителни избори за втори път, предния беше през 1996. Тогава печели Петър Стоянов.

Малинов е родом от Дупница, но е живал в Бургас и София. Наскоро е купил имот в кюстендилското село Коняво. Не се ангажира обаче да лобира за интересите на местната общност, понеже смята, че още е рано за това.  Той заобиколи и въпрос от публиката, би ли отстоявал идеята за първични избори като начин за номиниране на кандидат-президенти, ако есента стане държавен глава

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn