Светлин Абаджиев и Антон Гошев с обща изложба "Пролетно настроение"

Светлин Абаджиев, снимка: БНР

Двама благоевградски художници редят съвместна изложба.

Експозицията на авторите д-р Светлин Абаджиев и Антон Гошев е озаглавена "Пролетно настроение" и ще бъде открита утре, 4 юни, от 18.00 часа в зала "22 септември" в областния център.

Проявата се организира от местната структура на "Движение България за гражданите" и има за цел да събере ценителите на изкуството, които да се потопят в неповторимите багри от цветове, отразени в платната на благоевградските автори.

С ярките си тонове творците ще пренесат зрителите в своя свят от мечти, като посланието им е любителите на изобразителното изкуство да се обърнат към позитивното и да бъдат по-добри.

Живописецът Светлин Абаджиев е доктор по културология от Югозападния университет в Благоевград. Той има зад гърба си сериозен актив от родни и международни участия в изложби, пленери, научни конференции и форуми, посветени на съвременното изкуство.

Антон Гошев е председател на СБХ - Благоевград. През миналата година той получи голямата награда от Зонална изложба "Струма", която събра под един покрив най-добрите творби на 85 художници от Благоевград, Перник и Кюстендил.

Художникът имаше и много силно представяне и в изложбата на "Алианц - България", на ул. "Шипка" 6 в столицата, както и в Национална изложба "Приятели на морето" в Бургас.

Негови творби впечатлиха публиката и журито в Национална изложба на художниците педагози във Велико Търново, на Биеналето на малките форми в Плевен, Национално изложение - Пейзаж" - Видин, Национално изложение "Тенец" - в  Монтана и други.

 

Антон Гошев, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK