Свалиха със стълба котарак, прекарал 10 часа на върха на ела

снимки: infomreja.bg

Одисеята за покатерилия се върху дърво котарак Пухчо приключи с „хепи енд” едва към 22 часа снощи

Към 18 часа снощи бе подаден сигнал на тел. 112, че 8-месечният котарак Пухчо на сем. Теодосиеви от Благоевград се е покатерил на дърво и не иска да слезе. Домашният любимец се оказа на елата, след като бил подгонен от куче в ранния следобед вчера, съобщи БГНЕС.

Учениците пък от Националната хуманитарна гимназия /НХГ/ го замеряли със снежни топки, което допълнително стресира Пухчо, който се чувстваше в безопасност на 10 метра над земята. Огнеборците, отздовали се на повикването, не пожелаха да ползват стълба, за да не стресират още повече котарака, пречеха им и гъстите клони на дървото. След като чакаха сам да слезе, което не стана, към 20 часа екипът на Пожарна базопасност и защина на населението си замина.

Към 22 часа, след като се прибрали от Прошки, Богдан и Красимира Теодосиеви видели, че котаракът продължава да се гуши в клоните на дървото на височината на 3-ия етаж на кооперацията до Национална хуманитарна гимназия. Богдан взел стълба от съседи, опрял я до елата и свалил разтреперилия се от студ Пухчо.

Така близо 10-часовата одисея приключи щастливо. А тази сутрин на Пухчо стопанинът му Богдан наложи „домашен арест”, той бдеше да не би палавникът да хукне пак навън през вратата на дома на ул. „Цанко Церковски” №7.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK