Свалиха с 50 стотинки на килограм цената на рибата за Никулден

Напук на растящите цени, в благоевградското рибно стопанство свалиха с 50 стотинки за килограм предлаганата жива риба, предаде БГНЕС. „Нека поне веднъж в годината –на Никулден, българинът да хапне риба, вместо традиционните пилешко, свинско и други нездравословни храни”, обоснова дъмпинга Лидия Николова, управител на „Рибно стопанство” АД. Според нея всеки момент се очаква сивия сектор да залее пазара с риба в дните около Никулден.

Така цената на едро на предлаганата от стопанството риба са следните: шаран и бял амур-4.50 лв, толстолоб-2.40 лв/килограма, най-скъп, защото се отглежда трудно е сома-9 лв. В развъдниците край кв. „Струмско” от днес започна купуването, за сега в скромни количества, на жива риба. За целта служителите на Николова извадиха от развъдника към 50-на килограма риба. „Необяснимо, но по-големите заявки са за неделя и понеделник, т.е. в последния момент обясни Николова.

В рибното стопанство, освен риба се отглеждат и предлагат и традиционните за трапезата по Коледа пуйки, както още гъски, патици, фазани. Атракцията след пернатите, които съжителстват мирно с налитащите на плуващата в развъдниците риба корморани, е паунът-албинос. Перата са му съвсем бели, за да не плаши останалитге пернати, перата са му малко поотрязани, най-вече за да не се перчи прекалено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK