Супер храните за есента

Снимка: Infomreja.bg

Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здраве.

Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси, пада имунитета, започваме да страдаме от косопада, ноктите стават чупливи, а кожата не еластична. Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани. Ето един подбор на храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.

  • Джинджифил- това е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.
  • Круши- сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Добър източник е на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие. 
  • Карфиол- сладкият и лек вкус е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява ракови съединения. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура, сумите също са много вкусни
  • Тиква- сладкият вкус и влажна текстура я правят идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калии и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва е печена с мед и орехи. 
  • Ряпа- чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин Ц, а листата на витамин А, К и фолиева киселина.
     

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn