Двуметрова торта от череши и награден фонд от шест хиляди лева на Празника на черешата в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg, архив

За единадесета поредна година Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – Кюстендил, организират Празника на Черешата 2018, който както ИНФОМРЕЖА писа ще се състои в рамките на три дни - 22., 23. и 24. юни.

Както всяка година центърът на града ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци, занаятчии, производители на череши, любители и гости на празника, а истинската изненада за всички ще бъде двуметровата торта от череши.

По традиция ще се представят перспективни сортове череши за страната и района, последвана от конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд с награден фонд шест хиляди лева.

Специално за посетителите на Кюстендил и всички желаещи, Община Кюстендил подготвя информационен тур, обхващащ всички културно-исторически обекти в града.

В програмата са включени изложба-базар на череши и черешови произведения, изложение на занаятчии и производители, арт-работилница за деца.

Черешката на тортата ще бъде традиционната кулинарна надпревара „Череши в кухнята“ и демонстрации на майстори готвачи с водещ Драгомир Драганов, състезателни игри с череши и други.

 

Снимка: Община Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK