Сухопътните войски честват 132 г. от Сръбско-българската война

Снимка: Infomreja.bg

19. ноември по традиция Сухопътните войски честват своя боен празник. През тази година той съвпада с отбелязването на 132-ата годишнина от Сръбско-българската война.

Днес в учебен център „Сливница” - гр. Сливница, започна турнирът по стрелба със стрелково оръжие за купата на командира на Сухопътните войски. Утре, 9 ноември, ще се проведе турнирът по стрелба със стрелково оръжие за журналисти, представители на общонароден съюз „Бойна дружба“ и членове на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България.  След приключването на стрелбите командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов ще се срещне с журналистите и ще отговори на техни въпроси.

На 14. ноември командването на Сухопътните войски ще проведе традиционния поход до Сливница и Гургулят. Ще бъдат посетени местата, на които през 1885 г. са се провели най-решителните боеве от Сръбско - българската война.

Празникът на Сухопътните войски ще бъде отбелязан на 16. ноември 2017 г. от 10.00 ч.  с „Ден на отворени врати с показ на въоръжение и бойна техника” във военните формирования.  На този ден в киносалона на Военна академия „Г.С. Раковски” от 10.00 ч. ще започне тържествено събрание-концерт, на което военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски ще бъдат отличени с награди от името на министъра на отбраната и на началника на отбраната за проявен професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d