Самотноживеещ мъж загина при пожар в дома си

Снимка: Infomreja.bg, архив

Инцидентът е станал в с. Обител, община Омуртаг

Самотноживеещ мъж е загинал при пожар в дома си.

Вчера в 02.44 часа на тел. 112 в оперативния дежурен център на РДПБЗН-Търговище, е получен сигнал за възникнал пожар в къща в с. Обител, община Омуртаг – собственост на 71-годишен мъж от селото.

При гасенето на пожара е намерен трупът на собственика на къщата. Тялото му е откарано в МБАЛ-Търговище, за аутопсия.

Пожарът е унищожил 130 кв. м покривна конструкция, 100 бали фураж, 5 куб. м дърва за огрев, домакинско имушество, телевизор, мебели, хранителни продукти. Сградата е спасена от огъня.

Пожарът е погасен от два екипа служители на РСПБЗН-Омуртаг, с два противопожарни автомобила. За гасенето му са използвани 18 400 литра вода.

Причините са възникването му са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Служители на РСПБЗН-Омуртаг, са реагирали и на получен сигнал за пожар, възникнал в коминно тяло на къща в с. Беломорци, община Омуртаг, вследствие на неправилно ползване на отоплителен уред – от комина огънят е преминал към гредореда на къщата, който е бил обшит с гипскартон. В резултат на инцидента са унищожени част от стена и таван от гипс картон. Няма пострадали хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK