300 000 лева за 17-те спортни клуба в община Гоце Делчев през 2018 г.

Снимка: Infomreja.bg

300 хиляди лева са предвидените средства в новия бюджет на община Гоце Делчев за подпомагане и развитие на спорта. 

Спортните клубове на територията на общината са 17 и заложените средства за издръжката им ще бъдат разпределени според дейностите им, а контролът върху разходите ще бъде осъществяван на всеки три месеца.

Дейността на клубовете е приоритет на постоянната комисия по младежта и спорта. Според заместник-председателя на Общинския съвет в Гоце Делчев, Димитър Балтаджиев, разпределянето на средствата за спортните клубове би трябвало да става по определените критерии, съвместно с постоянната комисия по бюджета към местния парламент.

Предложението на Балтаджиев ще бъде гласувано на предстоящата общинска сесия. Очакванията са, че с новата закрита спортна зала и създаването на училищна спортна академия, която събира младите хора там, Община Гоце Делчев има за цел да активира спортната дейност в града и общината, като предоставя бази и треньори – учители по физическо възпитание и спорт.

“Това е един от социалните аспекти в развитието на спорта в Гоце Делчев“, споделя относно заложените средства за спорта в община Гоце Делчев кметът Владимир Москов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK