Над 30 спортни клуба с демонстрации в центъра на Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Заместник-кметът на община Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри „Спортна панорама 2017“, която се организира от Община Благоевград и спортните клубове, развиващи своята дейност на територията й.

Стотици участници и гости подкрепиха инициативата, която се провежда в Европейската седмица на спорта съвместно с Министерството на младежта и спорта.

„Всяко едно дете, спечелено за спорта, означава, че ние създаваме по-добро общество. Създаваме хора и поколения, които ще бъдат далеч от днешните пороци. На добър час на „Спортна панорама 2017“ и нека Благоевград продължава да се гордее със своите спортисти и треньори!", заяви в словото си Христина Шопова.

Тя специално поздрави спортистите по таекуондо, които се завърнаха от Северна Корея с много медали, отличия и представиха Благоевград и страната ни на високо ниво.

Програмата на „Спортна панорама 2017“ продължи с демонстрации пред погледа на малки и големи пред зала „22 септември“. Умения, гъвкавост, грациозност, хъс показаха ТК „Фолкън“, Клуб по Художествена гимнастика "Пирин", КСГ “Л. Солачки” , КСТ „Благоевград“, естетическа гимнастика “Прима”, Карате клуб „Асикс“, Спортна гимнастика ГСК “Пирин 2011”.

Демонстрации имаше и по бокс, самбо, джудо. На площадното пространство своите постижения, медали, отличия представиха над 30 спортни клуба в различни дисциплини.

Заместник-кметът показа завидни умения в канадската борба, като спечели двубоя срещу шампион по канадска борба от СК „Армспорт“, показа също и отлична форма в тениса, като направи демонстрация с надеждите на ТК „Пирин“.

„Спортна панорама 2017“ има за цел  да се популяризира спорта сред учениците и отправя апел към подрастващите да се занимават активно със спорт, като представя не само клуповете, но и терените, залите и цялата материална база, която Община Благоевград предоставя на спортните надежди на града и страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK