Над 20 клуба от Благоевград се включиха в петото издание на „Спортна панорама 2016”

Снимки: Община Благоевград

Над 20 спортни клуба от Благоевград се включиха в „Спортна панорама 2016” . Тя се провежда за пета поредна година и има за цел да представи пред широката общественост дейността и постиженията на спортните клубове в Благоевград.

При официалното откриване участниците бяха поздравени от клуб по художествена гимнастика „Пирин”, танцов клуб „Дежа Вю”, ГК „Любчо Солачки“, клуб по спортни танци „Прима“, „Силвана денс“ и „Блясък“. 

„Спортна панорама” е сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда в града и да мотивира младите хора да спортуват активно. Празникът, в чест на спортистите от Благоевград и отдаването на значение на техните постижения е част от целта на общинското ръководство областния център на Пиринско да се превърне в „Спортен Благоевград”. 

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов също се включи в инициативата, като изпита своите умения по баскетбол. Кметът Камбитов, заедно с председателя на Общински съвет Радослав Тасков провериха дали не са загубили форма и вкараха по няколко коша, под аплодисментите на младите баскетболни таланти от Благоевград. След това поздравиха представители на отборите, които демонстираха своите умения на площад „Георги Измирлиев”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK