„Спортна панорама“ популяризира дейността на благоевградските клубовете за пета поредна година

Снимка: Община Благоевград, архив

За пета поредна година Община Благоевград организира „Спортна панорама”. Официално събитието ще бъде открито в 11:00 часа на 29 май (неделя). Участие в програмата ще вземат над 20 спортни клуба, които ще представят своята дейност. Включени са и демонстрации по различни спортни дисциплини.

Жители и гости на града ще могат да видят изпълнения на деца от клуб по художествена гимнастика „Пирин”, танцов клуб „Дежа Вю”, ГК „Любчо Солачки“, клуб по спортни танци „Прима“, „Силвана денс“ и „Блясък“. 

„Спортна панорама” е сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда в община Благоевград. През последните години се наблюдава сериозен ръст в общинските спортни бази. Причината е непрекъснатата поддръжка и подобряване на залите и терените общинска собственост.

Сред обектите, ремонтирани през последните години, е Спортният интернат в града. Реновирането засегна не само стаите, а цялата сграда. Беше изградена напълно нова електрическа инсталация, водопроводна и отоплителна системи. Монтирана бе нова дограма, подменени бяха осветителните тела и подовата настилка. 

Футболните игрища в село Рилци  също бяха обновени и модернизирани. Ремонтно-възстановителни работи бяха извършени и на стадион „Христо Ботев“.

Благоевград е сред малкото общини, които предоставят базите общинска собственост за безвъзмездно ползване от спортните клубове. Условието е, клубовете да са регистрирани като юридически лицас нестопанска цел, работещи в обществена полза на територията на общината.

Сред спортните бази общинска собственост, които се ползват от спортистите, са стадион „Христо Ботев“, зала „Скаптопара“, бейзболното игрище в парк „Бачиново“, Спортен интернат, игрищата в село Рилци и др. 

В края на 2015 година беше изграден спортен комплекс и басейн с олимпийски размери. Община Благоевград работи и в посока реализирането на проекта „Спортен Благоевград“. В него влиза изграждането на спортен център и хотел с трибуни при стадион „Христо Ботев”. В проекта за зимен туризъм на зоната се включва и рехабилитация на пътя Благоевград- Картала.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf