Животновъди и кметове от Гърменско неправомерно ползват общински мери, вземат субсидии за несъществуващи стада?

Снимка: Infomreja.bg, архив

Куп нарушения е констатирала проверка, извършена от Община Гърмен по искене на Областна дирекция „Земеделие и гори“ – Благоевград, за отдадени под наем общински земи и мери за пасбища, които се предоставят на безимотни и малоимотни жители и за броя на животните в съществуващите и регистрирани животновъдни ферми на територията на общината, стопаните на които получават държавна субсидия.

Според проверката най-драстични са нарушенията в двете гърменски села - Дебрен и Хвостяне. Установено е било стадо крави в Дебрен с по три ушни марки, което в действителност представрявало стадо само от 20 крави, а изплатената субсидия на собственика му била за 200 крави.

В Хвостяне пък били засечени нарушения на заграбени общински земи, предназначени за земляване на безимотни и малоимотни местни жители, които отишли в ръцете на управници и семействата им от селото.

Големи нарушения със заграбени общински земи и мери, както и драстични измами от животновъди, прехвърляли ушните марки на кравите от стадо на стадо, са били установени в Дебрен, от които са били облагодетелствани също само роднини на местни управници.

Докладът от проверката е представен в ОД "Земеделие и гори" в Благоевград и съответно установените нарушения са предадени на прокуратурата за изясняване докрай на случаите и налагане на съответните санкции, предвидени в закона, които включват и връщане на получените по измамен начин субсидии.

ИНФОМРЕЖА си запазва правото да оповести имената на нарушителите след окончателното приключване на продължаващите проверки от различните институции.

 

КОМЕНТАРИ

Смалето13:10 - 01.12.2017
Точат на майкати путката проста,почни да гледаш животни та да видиш как се зимат супсидии но некадърници като теб могат само да завиждат.Що се однася до Минка,яш и путката щом на Башев оная работа не ти е стигнало.
говедо08:27 - 28.11.2017
Вашта мама да еба и крадливите минки. Дебренската уроспия ви научи всички да крадете от нас обикновените хорица.
Рибанец19:30 - 27.11.2017
тия копелета Бекир и Феим Дряновски от рибново са хора на Минка свирката и точат яко субсидии.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK