СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Абланица вече ще борави с иновативно оборудване

Снимки: СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Абланица

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Абланица вече разполага с 8 интерактивни дъски, също толкава проектора и лаптопа, както и със софтуера „Мозабук“.

С това оборудване ще се реализират иновативни дейности - интерактивни уроци, проектобазирани тестове за проверка на знанията на учениците.

Създаването на интерактивен ИКТ център  ще позволи дигитализация на учебния процес с фокус върху обучението по природни науки, където е необходима повече визуализация. До четири години такива уроци ще се реализират във всички класове от 1. – до 12. клас.  Ще се осигури  достъп до много повече и по-разнообразни учебни материали, е-учебници, мултимедийни и дигитални ресурси, онлайн платформи за обучение, ще има условия за създаване на виртуални класове с интегрирано облачно пространство.

Учениците ще си изградят допълнителни дигитални компетентности и умения за работа в технологична среда, които в момента те формират в четирите компютърни каби­нета в училището.

Ръководството предвижда през втория учебен срок да се стимулира създаването на клубове за занимания по интереси с цел формиране на дигитални компетентности у учениците и в трите етапа – начален, прогимназиален и гимназиален.

В резултат от иновацията педагогическият колектив на училището очаква постигане на по-висока мо­тивация за учене и повишени резултати по информационни технологии, математика, БЕЛ, чужди езици, природни науки и изкуства. Те ще бъдат проверявани чрез система от тестове за входно, междинно и изходно ниво за всеки клас.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK