СУ „Никола Вапцаров“ обра наградите на VII Национален журналистически конкурс "Григор Попов"

Снимки: СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово

Радостните новини за СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, и старши учителя по български език и литература - Заприна Глушкова, продължават.

Преди дни бяха обявени резултатите от приключилия Седми национален журналистически конкурс "Григор Попов".

Националното състезание носи името на видния общественик и разградски журналист и се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград.

При изключително сериозна конкуренция възпитаниците на СУ „Никола Вапцаров“ успяха да спечелят 4 индивидуални, 1 специална и една колективна награда.

В направление "Публицистични материали за вестник", в раздел "Коментар", на първо място се класира Наталия Таранинова от 8. клас. На трето място за репортаж се класира Магдалена Влахова от 12. клас, а за очерк третото място бе за Стела Попова – 6. клас.

Поощрение получи и шестокласничката Елена Бъждарова за своето есе „Моето бъдеще е в България“.

В раздел "Електронни вестници" второто място е отново за хаджидимовските ученици с електронния им вестник „Вапцаровски глас“.

"Това е висока оценка за техния труд, за стремежа им да наблюдават света около себе си, да го отразяват през своите очи и да предават позитивните послания на съучениците си. Наградата, присъдена от компетентно жури, носи удовлетворение на младите журналисти. Дава им самочувствие и самоувереност да търсят личностна изява и да постигат успехи в различни области", коментира с гордост учителката им Заприна Глушкова.

Големите награди на Община Разград - два плакета с лика на Григор Попов, отидоха при Мария Стоянова Стоянова – 12. клас, и нейната преподавателка Заприна Глушкова. Екипът от СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, е удостоен с най-високото отличие за цялостното си представяне.

Поздравления за изключителните успехи на  младите журналисти са отправени към преподавателя им Заприна Глушкова, която мотивира учениците си и работи за изграждането на младите хора в личности с активна гражданска позиция.

"Благодаря ви, мили мои! Това е поредният наш успех! Вие сте моето вдъхновение, моят стимул за работа. Обичам ви!", обърна се към своите възпитаници Заприна Глушкова.

 

КОМЕНТАРИ

:(16:12 - 14.04.2019
Е де, е де, като че ли е само тя в това училище. :(
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK