Стълбите до СОУИЧЕ са ремонтирани и обезопасени

снимки: Община Благоевград

След сигнали от граждани за лошото състояние на стълбите между СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ и Междуучилищния център за трудово-политехническо обучение съоръжението вече е ремонтирано, съобщиха от Община Благоевград.

Благодарение на бързата реакция на кметска администрация са възстановени разбитите стълбищни площадки, върху които са поставени нови тротоарни плочки.

Ремонтните дейности са приключени за седмица и възлизат на 47 00 лева. Сега учениците от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ и гражданите, които живеят в района, могат безопасно да преминават по прилежащите стълбища.

Новите настилки ще спомогнат за по-доброто третиране на повърхностите при зимни условия и ще повишат безопасността на пешеходците.

Експертите изтъкват, че преди ремонта е имало значително затрудняване при обработката на стълбите против обледяване, което е било предпоставка за инциденти. Те поясниха още, че не е необходимо изграждането на прилежаща рампа за инвалиди, тъй като в района има обслужващи улици.

Ремонтът на стълбищното пространство е част от програмата на Община Благоевград за подобряване на градската среда и инфраструктура в Благоевград.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK