Стъклописите на гимназия „Нефит Рилски” изненадват с майсторството си

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

32 творби стъклопис показаха в Килийното училище дванайсетокласниците Ивелин Мухтийски, Лъчезар Русаков, Атанаска Кръстева, Богомил Андонов, Мартин Любенов и Деница Христова. Те са възпитаници на гимназия „Неофит Рилски”. Картините им се продават на цена от 45 до 370 лева.

„Винаги съм доволна от работата на моите ученици. С течение на годините стъклописът се превърна в запазена марка- интересна е техниката, с удоволствие се занимава. Изложбите ни минават при голям успех. При миналите голяма част от произведенията бяха продадени. Надявам се децата да бъдат стимулирани. Всеки обича картините да украсяват домовете на хората”, разказа преподавателката Анелия Русакова.

Ганка Чанева, директор на училището също остана впечатлена от картините, показани от учениците в паралелката по изобразителна изкуство. „Смятам, че те са достойни наследници на художниците. Красотата около нас, учениците  я претворяват със своите стъклописи. Благодаря на г-жа Русакова за всеотдайния труд,  благодаря и на самите ученици. Да им пожелая достойно представяне на изпитите, защото те са 12-то класници”, каза още директорката.

 

КОМЕНТАРИ

Оригиналните стъклописи13:52 - 31.08.2012
Оригиналните стъклописи, които са откраднати от тези ученици, се намират на сайта на Арт галерия Satto. Моля, този сайт да реагира коректно и да премахне настоящата снимка.
Стоянова18:57 - 23.02.2012
Лично познавам авторът на оригинала, от който е изплагиатствана картината зад госпожата на снимката. Учениците са прерисували чужди картини и стъклописи, без да вложат нищо от себе си и без да уведомят и попитат истинските автори. Освен, че това е отвратителна кражба на интелектуална собственост, е и много срамна постъпка. За момента гимназията и градът се гордеят с възпитаниците си, които всъщност са ги измамили и посрамили. Повярвайте ми, отвратително е да видиш копие на твой авторски труд - на емоциите, въображението и вътрешните си преживявания! И после още едно копие, и още едно копие, и още едно ...
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK