Напред, филолози! Филологическият факултет към ЮЗУ отличи първенците по успех за новата учебна година

Снимка: Infomreja.bg

С началото на новата академична година Филологическия факултет се прояви като първенец. На тържествената церемония студентката-бъдеща филоложка, Биляна Борисова даде уверен старт на колегите си със своето слово. Тя мотивира всички с думите си и припомни нуждата от образованието.

В аулата на Първи корпус деканът проф. д-р Магдалена Панайотова приветства всички с „Добре дошли!“. Тя изказа радостта си за това, че именно тези студенти са избрали именно този факултет. Проф. Панайотова сподели пълната готовност да помага винаги, когато може заедно с екипа ѝ от преподаватели. „Изисквайте от вашите преподаватели да ви дават повече и повече“, посъветва деканът.

Пред първокурсниците се изправиха ръководителите на катедрите, които пък представиха своите колеги и административен състав, който води постоянна връзка със студентите.

Доц. д-р Илия Недин се обърна и към бъдещите специалисти по етнология и английски език, че те са "половин етнолози-половин филолози", тяхната роля е да откриват и да пишат. Тази година се навършват 10 години от създаването на специалността „Етнология с английски език“.

Още на церемонията пред университета ректорът - доц. Юруков, изрази надежда, че студентите не са дошли просто за диплома, а за да получат знания. Кметът на Благоевград – д-р Атанас Камбитов, доказа, че връзката университет – община е силна и каза на всички нови студенти „Добре дошли у дома!“.

Като в свой дом ще чувстват студентите във Филологическия факултет, избрали да изучават необятните дебри на езика и да го превърнат в свой инструмент.

В аулата проф. д-р Антони Стоилов – зам.-ректор и преподавател във факултета, раздаде студентските книжки на още петима бъдещи филолози, които са с най-висок успех.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK