Днес избират "Студент на годината". Възпитаници на ЮЗУ присъстват на церемонията

Снимка: Infomreja.bg

Тържествената церемония на ХI издание на Националния приз „Студент на годината" ще се проведе на днес в София. Церемонията по награждаването на най-успешните студенти на България ще се осъществи в Голяма сцена на Народен театър „Иван Вазов“ от 17:00 часа.

Националният приз "Студент на годината" се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев.

Националният приз се учредява в началото на 2006 година по инициатива на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование - наука, спорт, изкуство.
Жури в състав от водещи експерти от всички области на образованието определиха призьорите в 14-те категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

В тазгодишното издание на "Студент на годината" има много по-широк интерес от страна на студентите в ЮЗУ. Множество кандидати са подали документите си за приза и този следобед ще отпътуват за София.

Миналата година ЮЗУ излъчи двама победители, които достойно представиха университета и цялата студентска общност на Югозапада. Дмитро Труфкин грабна наградата в категория "Чуждестранен студент", а Александра Клечорова бе в челната петица от бакалаврите.

Днес очакваме новите победители, възпитаници на благоевградския ВУЗ, да се приберат с плакети. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK