Студентите подкрепиха най-младия кандидат-кмет на Благоевград

снимки: infomreja.bg

Високи заплати, добри условия на труд и възможности за професионална реализация - така кандидат-кметът на Коалиция "ЕКИП" Владимир Елезов очерта най-важните фактори, които биха задържали младите хора в Благоевград. Това обаче може да стане само ако в областния център се привлекат инвестиции. "Но не става въпрос за отварянето на големи търговски вериги, които изнасят печалбата си в чужбина, а за реални инвеститори, които ще повишат конкурентноспособността на пазара", убеден е Елезов.

Младото поколение на областния център изрази безрезервната си подкрепа към най-младия кандидат-кмет и на снощната среща залата се оказа тясна да побере всички студенти, които дадоха заявка, че искат млад човек да управлява общината. 34-годишният Владимир Елезов се чувстваше в свои води сред младежите и разговорът бързо излезе от официалния тон. 

"Наскоро на среща с моя випуск от Езиковата гимназия разбрах, че 75% от моите съученици вече не живеят в България. Зададох си въпроса кой и как допусна това да се случи", призна кандидат-кметът и припомни поговорката, че съдбата на давещите се е в ръцете на самите даващи се.

Според Елезов единствено младостта може да изведе страната ни от черната дупка, в която е попаднала. Той не скри, че ще разчита на подкрепата на всички млади хора в областния град. Той ги призова да отидат до урната на 23 октомври, защото така ще накажат корпоративния вот и купувачите на гласове.

"Независимо за кого ще гласувате, отидете и пуснете бюлетина", заяви кандидат-кметът и допълни, че от демокрацията на българите им е останало само правото да гласуват. Владимир Елезов отново бе откровен и призна пред младите хора, че програмата на коалицията може да изглежда скромна, но е реално изпълнима. В нея няма нито една точка, която да не е обмислена внимателно и да не е подплатена финансово. "За разлика от нашите опоненти, ние не обещаваме приказки от 1001 нощ", увери той и подчерта, че неговият екип ще разчита на младежкия дух и дръзновение.

Модернизиране работата на Общинска администрация, привличане на млади и образовани хора в кметския екип, са само част от заложените цели на кандидат-кмета Владимир Елезов. За да подкрепи думите си, той представи и част от кандидатите за общински съветници на коалицията, на които средната възраст е 34 години, защото, според него, младите тичат най-добре и винаги са в крак с времето. "В тях е волята, енергията и младостта", с гордост посочи младежите от своя екип Елезов.  

"Каква е гаранцията, че всичко, което е заложено в предизборната платформа ще бъде изпълнено?", по младежки смело попитаха част от присъстващите. "След като толкова години сме лъгани, нормално е да не сте доверчиви. Но нашата програма е реално изпълнима. Тя скромна, но след четири години ще бъде реализирана", увери Елезов. Той разговаря с младите хора за бездомните кучета, за разкриването на работни места, за разширяване на културния календар в областния център.

Най-младият кандидат-кмет пое ангажимент да стимулира самодейните групи на млади музиканти, художници и други творци. Друг акцент от програмата на "ЕКИП" е въвеждане на програма за стимулиране на деца и преподаватели, показали високи резултати в областта на науката, изкуството и спорта.

Младежкият дух на областния център ще бъде подкрепен с театрални и джаз фестивали, детски празници, Есенни културни салони. Елезов подчерта, че предвижда изграждане на открити площадки за фитнес и други спортове за младите хора, както и изнасяне на част от културната програма в кварталите на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

slavi14:30 - 17.10.2011
Male,male,draska4i kolkoto iska6 - GERB, zaqvi 4e 6te provede pozitivna kampaniq i go pravi,ne napadi nito oponentite si,kamoli naroda, 6te ne stane6 poet be
гери08:46 - 17.10.2011
Да Благоевград знаят,че състоянието му са виновни БСП.
тери08:44 - 17.10.2011
Града до сега се управляваше от БСП и Елезов беше с тях,ГЕРБ не се управлявали и това гражданите го знаят,а на 23.10.2011 г ще се разбере кой печели.
ivo ku4kata15:15 - 15.10.2011
Благоевградчани не искат кмет от герб....те закопаха града ни в глад и безработица, няма и с купуването на гласове от кучката и другите герберски дилъри да пробиете честните граждани...ЕЛЕЗОВ САМО 10 ПРОЦЕНТА ДА ИЗПЪЛНИ ОТ ПРОГРАМАТА СИ ЩЕ Е НАЙ-УСПЕШНИЯ КМЕТ ЗАВИНАГИ, ТОЙ НЕ ОБЕЩАВА ФАНТАСАТИЧНИ МЕГА, СУПЕР ПРОЕКТИ....ЕЛЕЗОВ Е НАЙ-БЛИЗО ДО БАЛГОЕВГРАДЧАНИ И ГО ДОКАЗА С ХИЛЯДИТЕ СИ ХОРА ПРИСЪСТВАЩИ НА СРЕЩИТЕ МУ, НО НЕ ИМ РАЗДАВА ПАРИ И ЗАПЛАХИ ЗА УВОЛНЕНИЯ...А ОБЕЩАВА РЕАЛНО ИЗПЪЛНИМИ НЕЩА, ЗАЩОТО ИМА СЪВСЕМ ЯСНА ПРЕДСТАВА ЗА БЕЗРАБОТИЦАТА И МИЗЕРИЯТА В КОЯТО ПОТЪВА НЯШИЯ ГРАД КОЕТО УПРАВЛЕНИЕТО НА герб. ПОБЕДА С БЮЛЕТИНА 43!!!

FACEBOOK