ЮЗУ откри новата учебна година. Отличиха студентите с най-висок успех (СНИМКИ)

Доц. д-р Борислав Юруков - ректор на ЮЗУ "Неофит Рилски", приветства всички студенти и гости на церемонията Снимка: Infomreja.bg

Всяко ново начало е заредено с положителни емоции и много пожелания усмивките да не стихват.

За преподавателите от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград това е поредният празник, в който посрещат новата академична година.

За студентите от първи курс днешният ден е единствен и няма да се повтори. Днес за първи път бившите вече ученици прекрачват прага на сградата, от която след години ще излязат като професионалисти в дадена област.

Новоприетите студенти са изпълнени с емоции и надежда, че ще се случи нещо ново, различно и най-вече ползотворно. От тук насетне те попадат във вихрушката на живота, в която ще бъдат по-самостоятелни, по-натоварени, по-отговорни и в пъти по-амбицирани.

Тържествената церемония започна точно в 9.50 ч., когато ректорът на университета – доц. д-р Борислав Юруков, поднесе цветя на паметника на Неофит Рилски. Той бе последван от представители на властта, сред които кметът на Благоевград – д-р Атанас Камбитов, директорът на ОДМВР-Благоевград – старши комисар Николай Хаджиев, народният представител Тома Томов и колегата му Николай Бошкилов. На патрона на университета се поклони и Емелина Заимова-Цанева – председател на студентския съвет към ЮЗУ.

Към програмата, организирана по случай новата 2017/2018 учебна година, се присъединиха още Негово светейшество митрополит Серафим, депутатите Даниела Саваклиева, Александър Мацурев, представители на съдебната власт.

Първи учебен корпус се изпълни с родители, дошли да изпратят децата си по новия път на образованието. Студентите пък чуха всички приветствени слова, които напомняха колко е важно образованието за да превърне човека в личност, колко е важен пътят, по който са тръгнали, за самата нация. Напомниха на младежите, че няма да е лесно, но трябва да се гордеят и справят с изпитанията.

За гордост на родители, приятели и целия университет бяха и студентите, които лично бяха поздравени от ректора, кмета на Благоевград и митрополит Серафим. Те връчиха студентските книжки на първокурсниците, които са влезли с най-висок бал в университета.

Студентка от специалност „Българска филология“ в речта си благодари за високото признание и даде кураж на колегите си, призова ги към обединение и вяра в силите им.

След церемонията всички студенти се отправиха към корпусите си, където да се запознаят с деканите на факултетите и техните отговорници.

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ТУК

 

С усмивка към новото начало, един от отличните студенти, приети в университета Снимка: Infomreja.bg
Кметът на Благоевград - д-р Атанас Камбитов, и председателят на Общинския съвет - Радослав Тасков, поднасят цветя Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Пред патрона на университета Снимка: Infomreja.bg
Множеството, събрало се да изпрати и подкрепи новите студенти Снимка: Infomreja.bg
Ректорът поздравява една от отличните студентки Снимка: Infomreja.bg
Пътят към образованието Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK