Столична община ще тества предложени от ЕЦТП нов тип „лежащи полицаи“

Снимка: Infomreja.bg

В момента се уточнява кръстовището в София, на което ще бъдат изградени изкуствените неравности

ЕЦТП: Предложение на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) за експериментално монтиране и тестване на нов тип "лежащи полицаи" бе прието и одобрено от Консултативния съвет по пътна безопасност (КСПБ) към Столична община.

В момента се уточнява кръстовището в София, на което ще бъдат изградени изкуствените изпъкнали напречни неравности, наричани в някои страни „скоростни възглавници“. Тяхната роля ще е да намаляват скоростта преди кръстовището с цел намаляване на риска от инциденти.

ЕЦТП внесе още на 28 април 2020 година в КСПБ към Столична община идеята и презентацията си, малко след злополучната катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков. Предложението е плод на наше дългосрочно проучване на опита и резултатите в страни от Европа и Америка, в които подобен тип неравности се използват.

Идеята ни бе подобно съоражение да се изгради на улица "Хенрик Ибсен" преди кръстовището с бул. "Черни връх".

На 22 октомври 2020 година презентацията ни влезе в дневния ред на заседанието на КСПБ, а на 19 ноември бе прието и одобрено. Инженерният проект за изработката, както и монтажът на "лежащите полицаи" ще бъдат подарени на Столична община от ЕЦТП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK