ЮЗУ се включи в благотворителната инициатива "Жълти стотинки"

Снимки: ЮЗУ

Акция "Жълти стотинки - децапомагат на деца" се организира от сдружение „Съзидание-2012“ вече единадесета година.

Тази благотворителна акция е вдъхновена от едноименната френска кампания на Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“. Основните участници в нея са деца и младежи от цялата страна. През 2017 г. на 10-тата юбилейна кампания дарените средства от 53 191,75 лв., събирани в цялата страна ще бъдат изразходвани за закупуване на медицински пособия и медицинска апаратура за болници в градовете Благоевград, Смолян, Карлово и Ловеч.

Първото дарение в рамките на кампания 2017 г. бе за Детското отделение на МБАЛ – Благоевград, което получи 22 медицински легла, оборудвани с 22 специални матрака и 2 аспиратора.

Инициативата в Югозападна България се координира от д-р Ирина Китова с участието на студенти от Катедрата по театрално, телевизионно и киноизкуство към ЮЗУ „Неофит Рилски“.

На регионално ниво кампанията бе подкрепена от студенти, преподаватели и служители на Югозападния университет, от учители, ученици и служители на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ – Благоевград, от „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград. В инициативата се включиха също служители на Националния осигурителен институт, Националната агенция за приходите, много частни фирми и граждани.

През 2018 година кампанията продължава в помощ на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД – Стара Загора за закупуване на 2 интензивни кувьоза и 2 комплекта тръби за апарати за изкуствени вентилации.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK