На кръгла маса студентите от ЮЗУ обсъдиха интеграцията на уязвими групи хора

Снимка: ЮЗУ

Кръгла маса на тема „Интегрирани услуги за уязвими групи – настояще и бъдеще“ се проведе в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Събитието бе организирано от Катедрата по медико-социални науки към факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“.

Срещата е заключително събитие по проект, резултатите от който бяха представени и обсъдени с активното участие на повече от 60 представители на държавни и местни структури, неправителствени организации, преподаватели, докторанти и студенти.

Сред участниците бяха представители на: Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални поделения в областите София-град, Благоевград, Перник и Кюстендил; Държавна агенция за закрила на детето; Националния център за обществено здраве и анализи и Регионалните здравни инспекции от Благоевград, Кюстендил и Перник; УНИЦЕФ, Национално сдружение на Общините в Република България; фондация „Социално и здравно развитие“, фондация „За нашите деца“ и други структури със значим опит в предоставяне на социално-здравни услуги.

Дискусиите протекоха при голям интерес и акцентираха на значими и актуални въпроси, свързани с организацията и реализирането на интегрирани социално-здравни услуги за деца и възрастни хора. Обобщените изводи, подкрепени с данни от изследването, ще бъдат изпратени до отговорните институции, ангажирани в процеса на планиране, осъществяване и контрол на политики, услуги и практики в областта на грижата за деца и възрастни хора в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK