Студенти от ЮЗУ представят „Танцова Коледа“

Снимка: Infomreja.bg

Студенти от специалност „Съвременна хореография“, под ръководството на проф. д.изк. Анелия Янева ще зарадват благоевградската публика със спектакъла „Танцова Коледа“. Представлението ще се състои на 13. декември от 19:00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Камерна сцена.

Освен подготвените през зимния семестър курсови задания – квартети, трио, дуети, ще бъдат показани и няколко по-мащабни произведения: „Мюзикълни импресии“ – танцов вариант на известни мюзикълни творби като „Кабаре“, „Чикаго“, „Уестсайдска история“, „Магьосникът от Оз“; „При самодивското изворче“ – съвременен прочит на български фолклор и постановки, свързани с български митове и идеята за самодивите;  „С френски аромат за любовта“ – авторска хореография по френски и български шлагерни песни.

Организатори на спектакъла са Югозападният университет „Неофит Рилски“ и Драматичният театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград. Входът за представлението е свободен.  

Два дни по-късно студентите и преподавателите от специалност „Съвременна хореография“ ще гостуват на Дома на културата „Искър“ в кв. Дружба, София.

Отново входът е свободен. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK