Студенти от специалност „Връзки с обществеността“ в ЮЗУ "потънаха" в необятния свят на книгите

Снимка: ЮЗУ

Бъдещите специалисти по професионални комуникации от втори и четвърти курс на специалност „Връзки с обществеността“ организираха съвместно с Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград, дискусия на тема „Рекламната политика на библиотеката“.

Зала „Изкуство“ на местната културна институция вдъхнови лектора Елена Петкова и присъстващите да дебатират какви са актуалните средства за комуникация с читателската аудитория и за популяризиране на книгата.

Консенсус се постигна по повод необходимостта да се провежда комуникационна политика на основата на интерактивни директни срещи с отделните таргет групи.

Елена Петкова представи пред студентите предизвикателствата пред специфичния продукт – съвременната книга, сред които основно са слабият интерес от страна на младите хора и до известна степен липсата на финансови ресурси за инвестиране в дългосрочни комуникационни кампании.

Тя призова бъдещите професионалисти по PR да не ограничават полето на своята реализация и ги покани за стажанти в организирането и отразяването на събития на регионалната библиотека.

Публичната лекция е в рамките на разширеното сътрудничество академизъм-практика, което катедра „Връзки с обществеността“ активно поддържа на местно ниво.

Работното посещение в  Регионална библиотека „Димитър Талев“ е синхронизирано с учебната програма по дисциплината „Основи на рекламата и брендинга“, водена от доц. д-р Славянка Ангелова и гл. ас. д-р Любомира Христова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK