Студенти от ЮЗУ отпразнуваха Деня на театъра. Маратонът от спектакли продължава

Снимки: ДТ-Благоевград

Вчера, в Деня на театъра, Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, и Факултетът по изкуства при ЮЗУ „Неофит Рилски” представиха спектакъл, посветен на 27. март.

Цяла седмица студенти от почти всички катедри на Факултета по изкуства репетираха, за да зарадват публиката с откъси от свои проекти, реализирани в университета. Пълният салон на голяма сцена посрещна с усмивка и празнично настроение бъдещите артисти.

Емоционалната вечер даде начало и на театралния маратон, който благоевградския театър организира за своята публика.

Днес, от 19,00 ч., на сцената ще видим въздействащия спектакъл „Вампир” от Антон Страшимиров, който ще ни пренесе в света на строгите закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор.

Представлението на щатния режисьор Маргарита Мачева „връхлетя” сцената през 2016 и се превърна в едно от най-успешните и награждавани представления на театъра, в последните няколко години.

Представлението не се препоръчва за лица под 14 годишна възраст.

В афиша на маратона са заложени едни от най – търсените заглавия, а именно „Вампир” от Страшимиров, комедиите „Световъртеж” и „Демонът на средната възраст”, а за най-малките зрители е програмирано премиерното заглавие „Приказки от стари времена”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK