Студенти от ЮЗУ отличени на Осмия европейски форум за социално предприемачество в Пловдив

Снимки: ЮЗУ

Студенти от специалност „Мода“ представиха модно ревю на откриването на Осмия европейски форум за социално предприемачество „Екосистемата на социалното предприемачество“, който се проведе в палата № 11 на Международен панаир – Пловдив.

Младите дизайнери представиха успешно университета на пловдивска сцена с атрактивната колекция „City Style“. Тоалетите са създадени под ръководството на Мария Онтева и реализирани в ателиетата на ТПК „Нов свят“ – Благоевград.

По време на събитието министърът на труда и социалната политика Бисер Петков връчи награди за иновативни продукти на представители от България, Италия, Румъния и Корея. Сред наградените бяха ТПК „Нов свят“ – Благоевград съвместно с Югозападния университет „Неофит Рилски“, които получиха грамота и плакет за общата модна колекция „City Style“.

Участието на студентите от специалност „Мода“ във форума е традиционно и е във връзка с подписан меморандум за сътрудничество между Националния съюз на трудово-производителните кооперации (НС на ТПК) гр. София и Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“, за създаване на устойчиви връзки  на обучението с бизнеса.

Сред официалните гости на събитието бяха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът на икономиката Емил Караниколов, представители на Европейската комисия и др.

За снимките по време на събитието се погрижиха студентите от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ –  Кристиан Спасов, Йордан Илиев и Цветелина Николова, под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK