Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечелиха два златни медала на Седмия национален салса конгрес

Илия Чолаков и Надежда Тончева, снимка: ЮЗУ "Неофит Рилски"

Надежда Тончева и Илия Чолаков, студенти в трети курс от специалност „Съвременна хореография“, спечелиха златни медали на Седмия национален салса конгрес, който се проведе от 3 до 5 март в Стара Загора.

Надежда завоюва първото място в категория соло изпълнение (жени), а Илия взе златен медал в категория за соло изпълнение (мъже).

Двамата танцьори излязоха на една сцена с артисти от Гърция, Турция, Румъния, Италия, Колумбия и Куба. Освен с блестящото си изпълнение третокурсниците спечелиха осемчленното международното жури с отлична хореография, която двамата сами подготвяха в продължение на месеци.

Това е поредно отличие за Надежда Тончева, която е дългогодишна партньорка на световноизвестния танцьор Раул Торес. Двамата танцуват и преподават салса и латино.

През октомври миналата година тя спечели златен медал на Десетия балкански салса конгрес, което й даде възможност да участва на Световната купа по латино танци в Маями.

Илия Чолаков има десетки участия в национални и международни състезания. Той се занимава професионално с латино танци повече от десет години. Собственик е на школата за латино танци „Royce Dance Studio" в Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa