Предлагат работа в Германия за студенти през 2018 г.

Снимка: Infomreja.bg

През лятото на 2018 г. българските студенти с познания по немски език ще имат възможност да се включат във ваканционна заетост в Германия. По инициатива на Агенцията по заетостта и във връзка с покана на Централата за чуждестранно и специализирано посредничество в Бон, в бюрата по труда в градовете с висши училища или клонове/филиали на висши училища, започва приемът на документи.

Предложенията за работа са в сферата на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници), фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и германските пощи.

Студентите, желаещи да се възползват от възможността да работят в Германия през следващото лято, трябва да подадат заявление в свободен текст на български език до 23 януари 2018 г. Мястото на подаване е бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение, в което се обучават.

Изискванията към кандидатите са да бъдат български граждани и студенти в български висши учебни заведения,  да са на възраст между 18 и 35 години и да са редовна форма на обучение. Младежите трябва да не са последен курс на семестриално обучение, да имат добри познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език) и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.

В заявлението си те трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко 3 /три/ години, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите трябва да предоставят и уверение от висшето училище, че са редовни студенти и не са последен курс на обучение.

Документите ще бъдат предоставени на германските работодатели, които ще предадат поименно избраните от тях студенти директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество в Бон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK