Студенти от АУБ и ЮЗУ заедно в АНТИСПИН кампания

снимка: novinar.bg, архив

Студенти от Американския университет в България и ЮЗУ „Неофит Рилски” ще отбележат заедно Световния ден за борба със СПИН. Целият ден ще бъде изпъстрен с разнообразни събития, целящи да повишат информираността сред гражданите на Благоевград за коварната болест. 

В мобилен кабинет на централния площад в Благоевград от 11:30 до 16:00 часа ще се провежда изследване на HIV статус на желаещите. Традиционно, в 12:00 часа младите хора ще издигнат червена лента в центъра на града – международен символ на борбата със СПИН.

През целия ден ще се провеждат кампании в заведения в Благоевград, където ще бъдат раздавани информационни материали на младите хора. Денят ще приключи с викторина „Големият сблъсък продължава...” с участието на студенти и преподаватели от Американския университет в България и ЮЗУ.

Викторината ще се проведе от 19:30 часа в аудитория „Андрей Делчев” в Академичен център „Балкански”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ.

Събитията се осъществяват със съдействието на Община Благоевград, РЗИ, Сдружение на младите психолози в България „4-ти април” - клон Благоевград, Сдружение „Адаптация”, Информационен център за психично здраве - Благоевград към фондация „Глобална инициатива в психиатрията - София”, както и Център за сексуално здраве към Сдружение „Здраве без граници” – София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK