Студенти от 45 държави показват традиции и екзотични гозби в АУБ

снимка:public-republic.com, архив

Студенти от 45 държави ще покажат своите обичаи, култури и традиционни ястия в Американския университет в България. За 6 дни университетът ще се превърне в миникарта на света, където представители от 5 континента ще се забавляват и преоткриват по време на разнообразните събития, включени в Международната седмица. 

На едно от най-атрактивните събития, във вторник, ще бъдат представени занаяти, изкуства и спортове от различни страни. Сред интересните уъркшопи са сплитане на красиви плитки в монголски стил, построяване на сгради от хартия, оригами, писане на арабски символи и букви, и тай-чи.

Кулинарният фестивал е кулминацията на международната седмица и на него всяка година се събират над 500 студенти, преподаватели и служители от АУБ. Вкусни гозби от екзотични държави примамват сетивата, а кулинарите-студенти се радват да покажат на посетителите вкусотии от родните си места. Миналата година на фестивала бяха изложени над 90 ястия от 18 кухни.

Международната седмица е част от събитията в чест на 20-годишния юбилей на Американския университет в България. От 208-те приети студенти през 1991 г. само един е бил чужденец - от Норвегия. 20 години по-късно, международните студенти в АУБ са 60% от студентската общност, идващи от 45 държави. Събитието и тази година се организира от Програмата за възпитаване на толерантност към различията и почетно общество Фи Бета Делта към АУБ.

Седмицата ще бъде закрита на 19 ноември от 18.30 ч. с Международен кулинарен фестивал. Студенти и преподаватели ще представят традиционни гозби, приготвени от тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK