Студенти от 40 държави показват своите обичаи, танци и кулинарни умения в АУБ

Снимка: Infomreja.bg, архив

Обичаи, култури и традиционни гозби ще представят студентите от Американския университет в България по време на Международната седмица от 15 до 20 февруари. От понеделник до събота АУБ ще отпразнува своята многонационалност, като студенти от 40 държави ще имат възможност да разкажат за своите страни и да покажат културите и обичаите си. 

Международната седмица ще бъде открита днес в 19:30 часа с презентации, показващи традиции и обичаи в различни държави. Седмицата продължава с разнообразни събития като уъркшоп за танци, демонстрация на игри, изкуства и таланти.

Едно от най-атрактивните събития е кулинарният фестивал и на него всяка година се събират над 500 студенти, преподаватели и служители от АУБ. Студентите ще приготвят и ще покажат вкусни ястия от родните си държави в събота в спортната зала в Студентски център „Америка за България“. 

Международната седмица се провежда за шестнадесета поредна година в АУБ, а по време на различните събития благоевградската общност ще има възможност да научи повече за културните особености на страните, представени в университета. Събитието се организира от Програмата за възпитаване на толерантност към различия и почетно общество Фи Бета Делта към АУБ.

Програмата на Международната седмица в АУБ включва следните събития:

- 15 февруари, 19.30 ч., Академичен център „Балкански”– Официално откриване на Международната седмица, последвано от презентации,  показващи традиции и обичаи в различни държави

- 16 февруари, 19.30 ч., Академичен център „Балкански”– Уъркшоп за танци

- 17 февруари, 19.30 ч., Академичен център „Балкански”– Уъркшоп за различни езици

- 18 февруари, 19.30 ч., Студентски център „Америка за България“– Игри и изкуства

- 19 февруари, 20.00 ч., Студентски център „Америка за България“ –  АУБ търси талант с участието на студенти, които ще представят своите разнообразни таланти (музика, песни, танци, акробатика и др.)

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK