Студенти на ЮЗУ “Неофит Рилски” окупираха десетката на Спортист на годината в Благоевград

снимка: infomreja.bg

Цели трима възпитаници на най-големия университет в Югозападна България попаднаха в призовата десетка на класацията "Спортист на годината в Благоевград". Това Георги Гайдарджиев, Александър Попгеоргиев и Лилиана Гоцева. Двукратният световен шампион на канадска борба за 2011 година Георги Гайдарджиев бе избран за спортист номер едно на Благоевград за четвърти пореден път. Той е студент втори курс в университета със специалност “Социология”.

Гайдарджиев събра 161 точки в анкетите на 15 спортни журналисти, а Малчева остана със 152 точки. Освен двете световни титли в кат. до 55 кг. , Георги спечели и два златни медала на Европейското първенството в Анталия. Това е най-успешната година за Гайдарджиев, която го доближава по успехи до най-титулувания български състезател по канадска борба Цветан Гашевски.

Седмият в класацията Александър Ппопгеоргиев също е студент в ЮЗУ. Той е основен състезател на ХК “Интер – Академик” и голмайстор на “А” група за миналият сезон със 151 гола. Едно място по- назад остана още студентка Лилиана Гоцева. Състезателката по ориентиране и бягане на клуб “Младост” е студентка втори курс, специалност Педагогика на обучението по физическо възпитание.

Треньор № 1 на годината е Софка Арабаджиева, под чието ръководството хандбалният клуб към УСК “Академик” заема четвърто място във временното класиране на “А” група мъже.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK