Студенти от ЮЗУ с три медала и голямата награда от 23-тия Балкански младежки фестивал

Студентите от специалност "Съвременна хореография", снимки: ЮЗУ "Неофит Рилски"

С три медала, три дипломи и голямата награда – купата на кмета, се завърнаха студентите от специалност „Съвременна хореография” при ЮЗУ "Неофит Рилски" от 23-тия Балкански младежки фестивал, който се състоя в град Сандански.

Конкурсът се проведе в три категории – Народни танци; Балет, джаз, модерн, контемпорари и Хип-хоп, брейк.

Възпитаниците на Югозападния университет успяха да завоюват трите медала в категорията за балет, джаз, модерн и контемпорари. Със златен медал бяха отличени Анна Алачева и Никола Костадинов за дуетното им изпълнение „Две души в едно“.

Двамата изпълнители успяха да спечелят вниманието на публиката и да си тръгнат от фестивала и с голямата награда – купата на кмета. На второ място журито класира Александра Димитрова, която спечели сребърен медал с танца „Това съм аз”. Бронзов медал получи триото в състав: Виктория Бояджиева, Мария Ганева и Никол Колева. Те спечелиха журито с танца “Не умирай“.

Във втората категория се представиха студентите от Университетската танцова формация „Кулминация” към ЮЗУ „Неофит Рилски” с ръководител проф. д.изк. Анелия Янева. Те получиха диплом за изпълнението на танца „Мъни-мъни”. 

В третата категория, в раздел хип-хоп студентите от специалност „Съвременна хореография“ представиха постановката  на четвъртокурсника Александър Димитров – „Хип-хоп машини“, а в раздел брейк бе играна постановката на Добрин Трикстър Янев – „Ако аз ръководех света с брейк“. И двете изпълнения получиха диплом за добро представяне.

В 23-тото издание на Балканския младежки фестивал участваха танцови формации от България, Гърция, Румъния и Испания. Журито оцени състезателите по няколко основни критерия – техника на изпълнение, ниво на сложност и интерпретация, оригиналност на хореографията, максимално използване на сценична графика и рисунък, актьорско присъствие на изпълнителите, контакт със зрителите и костюма на участниците.

 

Анна Алачева
Александра Димитрова
Анна Алачева и Никола Костадинов
Анна Алачева, проф. Анелия Янева и Никола Костадинов
Виктория Бояджиева
Анна и Никола

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK