Студент уби шестима души в университет в Русия с безразборна стрелба

Снимка: ТАСС

Пострадалите са 24, като 19 от тях са с огнестрелни наранявания

Шестима души бяха убити, след като 18-годишен студент Тимур Бекмансуров откри безразборна стрелба в университет в руския град Перм. Пострадалите са 24, като 19 от тях са с огнестрелни наранявания, съобщиха от министерството на здравеопазването.

По-рано от Следствения комитет съобщиха, че са били убити 8 души, но в последствие коригираха броя на загиналите на шест.

Нападателят беше обезвреден от служителя на пътната полиция Константин Калинин.

„Изтичах в сградата. На първия етаж видях един въоръжен младеж да слиза по стълбите. Извиках му да хвърли оръжието. Младежът обаче го насочи към мен и произведе изстрел. Затова и аз употребих огнестрелно оръжие. Той падна, аз го обездвижих и му отнех пушката, патроните и ножа. След това му оказах първа медицинска помощ“.

Говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко съобщи, че нападателят е бил откаран в болница:

„Самоличността на заподозрения вече е установена. След раняването му при задържането е откаран в медицинско учреждение. Разследването установи, че той се е сдобил с ловното гладкоцевно оръжие, с което е стрелял, през май тази година“.

Тимур Бекмансуров е споделил в социалните мрежи, че отдавна е планирал нападението и няколко години е спестявал пари, за да си купи оръжие.

По разпореждане на президента Владимир Путин за Перм спешно замиваха министрите на здравеопазването и на образованието Михаил Мурашко и Валерий Фалков. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK